Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Doa

20. 5. 2011 11:34
Váž(e)ní lidé

Poslanci jsou lidé, kteří se v podstatě živí mluvením a svými názory. Jejich názory jsou vnímány citlivěji, než názory obyčejných lidí. Koho zajímá názor bloggerů? I kdyby někoho zajímali, rozhodně bloger napsaním článku nic nezmůže, ale politik už má větší šanci za něco bojivat. A už z toho principu by si měl dávat pozor na to, co veřejně hlásá. Lidé, kteří veřejně hlásají jakoukoli nenávist (i pokud to tk vnitřně cítí) by neměli dělat do politiky. Otázkou je ale to, jestli profil opravdu spravoval dotyčný poslanec nebo zda ho někdo zneužil.

0 0
možnosti
IB

isabell

20. 5. 2011 11:41
Re: Váž(e)ní lidé

A teď ještě prosím napište, kde na té fotce nebo popisku vidíte "hlásání nenávisti".

Děkuji předem.

0 0
možnosti
ZS

Doa

20. 5. 2011 11:50
Re: Váž(e)ní lidé

Nikde nic nevidím. Jen je všeobecně známo, že vtipy o cikánech lidé vítají, protože je to v nenávisti podněcuje. Romka nejsem, ale tyto vtipy mě zrovna nějak neberou. Samozřejmě netvrdím, že všichni, co vyprávějí vtipy o cikánech jsou rasisti, ale poslanci by si měli na takové vtipi dát pozor. Už jen proto, že to může slušné Romy urážet. A lidé s nižší inteligencí se u takového vtipu zasmějí a rovnou i vduchu nebo nahlas zanadávají. Zrovna nedávno se mým přbuzným stal faux pas. Úplně nevinně si vyprávěli vtipy na jedné slavnosti, zaznělo i pár na cikány a na hodinu přestala kapela hrát. Jeden z nich byl Rom a dotklo se ho to. Pak se to teda vyřešilo, ale příbuzní se málem trapností zavrtali do země...

0 0
možnosti
A

APEG

20. 5. 2011 11:53
Re: Váž(e)ní lidé

no vidíte, a kolegyně je blondýna a vtipům o blondýnách se směje s náma..jestli to nebude teda spíš tím, že potrefená husa nejvíc kejhá

0 0
možnosti
ZS

Doa

20. 5. 2011 12:04
Re: Váž(e)ní lidé

Ano, zasmát se sám sobě je sympatické umění. Policajti, blondýny, atd. jsou OK. Jenže na ty se normálně nenadává tak jako na cikány... počkat, má smysl vám něco vysvětlovat? Ale to je jedno... prostě si myslím, že vtipy na cikány by měly být vyprávěny s opatrností a stejně tak i jejich vtipy na nás... však pokud má někdo sociální cítění, chápe, že mezi vtipy třeba na blondýny, policajty a Romy je při nejmenším jemný rozdíl. ;)

0 0
možnosti
MP

Martin V2

20. 5. 2011 12:06
Re: Váž(e)ní lidé

Na policajty a třeba politiky se nanadává?

Pana Šulu jste někdy četl? Hlavně jeho "slavný" výrok o tom, jak bílý politici nakradou miliardy a nikomu to nevadí?

0 0
možnosti
JM

janacz

20. 5. 2011 12:08
Re: Váž(e)ní lidé

Jaký rozdíl ?    Copak si nejsme všichni rovni?8-o

0 0
možnosti
MP

Martin V2

20. 5. 2011 12:11
Re: Váž(e)ní lidé

Ano, to je ten největší paradox. Jsou stejní jako ostatní, jen potřebují naši pomoc kvůli svému chování a mentalitě a odlišnému chování, ale jsou naprosto stejní a kdo by tvrdil něco jiného je nuchutný xenofobně rasistický nácek.

0 0
možnosti
JM

janacz

20. 5. 2011 12:57
Re: Váž(e)ní lidé

;-D

0 0
možnosti
ZS

Doa

20. 5. 2011 12:17
Re: Váž(e)ní lidé

Rozdíl není. Ale tak to vysvětlím takhle. Pokud Vám někdo zemře, asi by bylo nefér vyprávět před Vámi vtipy s pohřební tematikou, že? Dobře. Romům opravdu nezbývá nic jiného, než brát vtipy s nadhledem... Vždy záleží i na podání toho vtipu. Ještě jsem si vzpomněla na naše heslo za předsednictví EU "Evropě to osladíme" Tehdy jsem někde zaslechla, že si o nás zbytek evropy myslí, že jsme "smějící se bestie". Nic nám není svaté. :) Jinak český smysl pro humor miluju, vtipy o cikánech k němu prostě patří a nic proti nim, ale někdy je na místě i více taktu ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
Běžný člen vymírající střední třídy, smýšlením pravičák se sociálním cítěním...