Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni řeší, jak se mají správně vybírat daně. A až jednou ten dokonalý systém vybere každou korunu daní do poslední mrtě, můžeme se dál spokojeně dívat, kam ty vybrané miliardy "spořádaný a efektivní" stát sofistikovaně "investuje". Dobrou noc, milé děti.;-D

0 0
možnosti

Pokud připustíte, že hostinští zatajují část příjmů, aby ušetřili na daních a dalších odvodech, pak zavedení přísnější kontroly samozřejmě povede ke zdražení. Kdo jiný zaplatí zvýšené náklady, než zákazník? Je otázka, jestli je na to malý český člověk připravený. Vytáhnout z kapsy peníz navíc ve prospěch státu nebo "narovnání podnikatelského prostředí" (krásná fráze ;-D)

0 0
možnosti

Já bych se ještě pozastavil nad tím nesmyslem ohledně ceny pořízení EET.

Co píšete, je standardní lež, se kterou přišel Babiš, a kterou jeho proponenti neustále opakují. Teoreticky si můžete pořídit tablet s tiskárničkou a jste v pohodě. V praxi si s tím však nevystačíte.

1) Potřebujete stabilní připojení k internetu, které něco stojí. Jsou to řádově stokoruny měsíčně, tedy tisíce ročně. Tudíž skutečně nejde o jednorázovou pětitisícovou investici už kvůli tomu.

2) Potřebujete maintenance. To fakt není Facebook, kam se v případě výpadku prostě nepřipojíte s barák se nezboří. Tady jde o vysoké pokuty. Nevysypete včas buffer a jste tam za desítky tisíc. Takže jednoduchá aplikačka fakt nestačí, pokud nerozumíte počítačům, routerům a dalším věcem. Co bude hospodský dělat, když mu pokladnička začne hlásit nějakou chybu? Zavře hospodu a začne pátrat, co se děje? Nejprve zjistí, zda nespadlo připojení k providerovi - pingne si někam ven ze sítě. Pak zkusí, zda nespadlo připojení někde na routeru - zkusí si pingnout na bránu. Pak zkusí restartovat všechna zařízení, včetně routeru. Pak zkusí přeinstalovat aplikaci. Pak co?

Maintenance stojí také minimálně několik stovek měsíčně, tedy tisíce ročně.

Ne, vy vážně víte prd, co to obnáší vést byznys a ještě se při tom trápit s technikou, že jo? Jste takový malý rozumbrada-amatér.

7 0
možnosti

A33d88a45m 30B48í44l41e25k

1. 2. 2017 16:33

Víte pane autore, píšete, že jste členem střední třídy a pravičák. Budiž. Absolutně nechápu, proč se zastáváte DAŠÍHO buzeračního nástroje. Tady jde přece o princip-více a více byrokracie, kontrol, kontrolních hlášení, úředníků atd atd. A pokračuje to dále. Naprostý hnus. Chci méně úředníků, méně byrkracie, nižší daně a rozumné nakládání s daněmi. Můžete mi říct, jaké kontrolní mechanismy fungují např u těch, kteří s našimi daněmi nakládají-politiků?? Včetně sůdruha ministra, který má stále větší problémy vysvětlovat čapí hnízdy, čachry s miliardami atd. A tento člověk má ostatním dělat takovou pakárnu? ;-€

10 0
možnosti

A k tomu všemu je to nedomyšlený paskvil. Andy zavede bonzovací povinnost (asi ze zvyku ;-)) a pak tvrdí, že si toho nevšiml. Načež se pokusí získat pro své vybrané firmy výjimku s výkřikem, že je to příliš nákladné. To si evidentně myslí, že jsme všichni nejen zloději, ale taky idioti. Pominu nefunkčnost portálu, přetížení, duplicity ... a to nastane teprve mazec, od 1.3.2017. Já myslím, že to mít bude happy end, celý portál MF se zhroutí, systém sežere sám sebe a Andy bude dělat jakože on nic, on muzikant :-P a bude tvrdit, že žádný EET tu vlastně nikdy nebylo.

6 1
možnosti

Hm, jak pes s kočičkou vařili gáblík. Proč mícháte EET a Babišovi dotace?

1 4
možnosti

Vůbec jsem neměla problém se zavedením EET. Začala jsem již v listopadu, aby se vše vychytalo. A nic nás nezaskočilo. Jedem v pohodě. Žádné velké zdržení.

Fajn. Co mě ale vadí, ta zbytečná šikana okolo. Nemáš ceduli (přesné znění) o povinnosti mít EET - pokuta až 50.000.

Zprávy TV Prima pátek 27.1. - podnikatelé dostávají pokutu ZATÍM 2000,- dále až 50.000,- za to, že na účtence chybí vteřiny. Ptali se tam na to Babiše, ten se strašně divil, paní náměstkyně také, ale mluvčí z Finanční správy uvedla, že podle finančního úřadu je čas - hodina, minuta a vteřina a tudíž ano, pokuty se za toto dávají. A to už mi normální nepřipadá. To je buzerování.

12 0
možnosti

Velice rozumný pohled

3 0
možnosti
Foto

1. Ano, možná se pár milionů navíc vybere - ale kdo to zaplatí? Ti hospodští ani omylem. Zaplatí to všichni, kdo si dají pivo nebo oběd ve vyšších cenách.

2. EET přispívá k inflaci = znehodnocuje peníze každého.

3. Nekoncepčnost a další buzerace - např. povinné bezdotykové baterie (zrušeno), zákaz dřevěných řeznických špalků (zrušeno), investice do stavebně oddělených prostor pro kuřáky (vyhozené peníze) atd.

4. stokrát nic umořilo osla: kontrolní hlášení, revize a rozbory všeho možného, 10x zdražený nájem za předzahrádky v HK (sníženo), licence na prodej alkoholu atd. atd.

A vtip na závěr: o "narovnání" podnikatelského prostředí usiluje největší příjemce dotací v ČR!

12 0
možnosti

Trefněji bych to nepopsal.R^

1 0
možnosti

O67t16a 80K18i72n29c

1. 2. 2017 14:46

Uvedu vám takový modelový příklad. Svobodná či rozvedená žena s jedním dítětem provozuje na vesnici maloobchodní prodejnu, kde má měsíčně příjmy po odečtení výdajů ve výši 22695 Kč měsíčně. Platí si pravidelně každý měsíc životní pojištění ve výši 1000 Kč a důchodové připojištění ve výši také 1000 Kč. Při rekapitulaci daně činí roční základ daně 272340 Kč odčitatelné položky 12000 Kč, tedy čistý základ daně 254340 Kč, zaokrouhlený 254300 Kč, z čehož činí daň před slevami 38145 Kč. Po odečtení slev na dani na poplatníka 24840 Kč a na dítě 13304 Kč vychází platba daně ve výši 1 Kč, což se nevyměří. Tato vesnická prodejna nemá internet, protože dosud pro ni nebyl potřebný. Vzhledem k tomu, že se na ni bude od 1.března tohoto roku vztahovat režim EET, znamenaly by pro ni náklady na pořízení a provoz EET značnou finanční i časovou zátěž, tudíž přestane tuto prodejnu provozovat. V uvedeném případě by EET státu stejně nic nepřinesla a pro tuto prodavačku se stává likvidační. Navíc lidé z této vesnice budou muset jezdit na běžné každodenní nákupy do supermarketu, což je bude stát další náklady na přepravu. Pokud v uvedené oblasti takto skončí víc maloobchodních prodejen, na EET vydělají pouze supermarkety, pro které znamená EET vzhledem k jejich obratu podstatně menší zátěž. V takových případech je EET pouze krokem k likvidaci nejdrobnějších živnostníků.

8 0
možnosti

Proto jsem se o něco níže ptal autora jak se staví k nadnárodním řetězcům. Protože každá takováto regulace jako je EET poškozuje jen malé podnikatele. Řetězce to díky své finanční síle ustojí, zatímco jejich konkurenci v podobě drobných podnikatelů to zlikviduje.

Jestli tohle někomu přijde OK, tak je podle mě nemocný.

6 0
možnosti

Autor o EET nevi vubec nic. Clanek s informacni hodnotou 0.

6 0
možnosti

nejspíš neví nic ani o drobných živnostnících. Vlastně ví - "všichni kradnú".

4 0
možnosti

Souhlas s autorem.....kdyby hospodští nekradli,proč by jinak ani teď nedávali účtenky či se dotazovali zda ji chceme,když kasu mají postavenou vedle sebe......

1 3
možnosti

Radku,řekl jsem nějakou lež,že mám mínus?

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
Běžný člen vymírající střední třídy, smýšlením pravičák se sociálním cítěním...