Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Člověče, buď lžete, nebo máte špatné informace.

Za a) Jak jste přišel na to, že podnikatelé platili za software před zavedením EET?

Za b) Jak víte, že tomu, kdo dosud neměl elektronickou položkovou evidenci, stačí nějaký software na mobil nebo kasa za pár tisíc? Děláte chytrého, ale nevíte o tom nic.

Nebudu se tad znovu rozepisovat, napsal jsem o tom na svém blogu několikrát. Buďtee tak laskav a přčtěte si to. Možná pochopíte, jak daleko mimo střílíte.

5 0
možnosti
JK

Jak se autore stavíte k mezinárodním řetězcům typu Starbucks, McD, KFC, ale i Tesco či Kaufland apod.?

0 0
možnosti
BH

A kdy už konečně zavedou EET do kostela?

0 0
možnosti
RH

Aha, takže je to "jen kontrolní nástroj, a podnikatele trápí jiné věci"?

Maloobchod má na EET najet 1.3. na "ostro". Finanční správa slíbila, že na konci tohoto týdne uveřejní pravidla pro online platby. Řečeno jinak, desetitisíce e-shopů mají na implementaci a ověření funkčnosti systému necelých 20 pracovních dní. Ti co prodávají jiným způsobem neví vlastně nic - jak řešit google play, steam, amazon atd.

A to vše jen proto, protože "nakupující by byl ochuzen o možnost vyhrát v loterii při platbě kartou".

6 0
možnosti
Foto

Souhlasím a podepisuju....:-) Jasná karma.

Jsem zaměstnanec, který musí platit daně! Nehledám žádné kličky a kudrlinky, abych je nemusel platit. Všichni v tomto státě vědí, že v pohostinství se "šulí" :-) Jistě, jsou i vyjímky, ale v drsné většině se vše dělá tak říkajíc na černo, aby se moc neodvádělo, platilo zaměstnancům jen minimum (však oni něco dostanou bokem), že jo ;-D Podnikání je řehole, nikde není zaručeno, že musí vydělávat. To záleží na šikovnosti a umu každého podnikatele. Pokud se nevyplácí, tak ať to raději nedělají.

2 4
možnosti
RH

" Podnikání je řehole, nikde není zaručeno, že musí vydělávat. "

Jenže pokud dotyčný podniká poctivě, měl by být státem obtěžován minimálně. Což v tomhle případě rozhodně neplatí, protože EET je například pro e-shopy a obecně celou e-commerci naprostá katastrofa. Úředníci kteří to řeší předvádí že jsou naprosto mimo realitu. Důsledek je, že vysvětlit jim problémy např. s paypalem (který nefunguje jen jako platební brána ale i jako banka) je téměř nemožné.

6 0
možnosti
SB

Dobře jste to popsal v článku. Normální lidé, především zaměstnanci, kterým se daně automaticky sráží ze mzdy, s vámi musí souhlasit a těch je hodně.

1 2
možnosti
PB

P28e27t66r 36B84e59r74a55n

1. 2. 2017 13:07

Zaměstnanci můžou být rádi, že jim někdo dá práci a platí za to!

Živnostník si práci musí najít sám, a snažit se, aby za ní byly peníze, a bylo mu i na živobytí.

Zaměstnancem může být každý, živnostníkem jenom ti co na to mají odvahu a schopnosti!!!

7 0
možnosti
PB

P20e81t60r 79B97e73r58a51n

1. 2. 2017 13:00

Melete tu jenom Andrejovo populistické bláboly, které jsou vzdálené vaší růžové reality! Jaká 5tisícová dotace na EET? Je to blbost!

Je to brutální sběr dat, proč by jinak začali hospodám chodit nabídky mailem třeba na Vodňanské kuřecí?

8 0
možnosti

Bacha na chemtrails. Už je rozprašují přes dráty.

0 1
možnosti
JK

Děkujeme koblihářům za obhajobu jednoho nesmyslu a teď se pojďme podívat na jeden prostý fakt.

EET není nic jiného, než přesunutí části povinností státních úředníků na občany. Jinými slovy, úředníci si takto ulehčují práci na náš úkor. Nic jiného to není. Obhajovat to je hloupé, protože jde o obhajobu úřednické neschopnosti. Ta jejich lenost a neschopnost přijde ekonomiku na miliardy. Zbytečně. Jsou to peníze, které by podnikatelé mohli vynaložit mnohem účelněji.

9 0
možnosti
SB

Nesouhlasím s vámi. EET je především kontrolní nástroj k odvádění daní.

1 8
možnosti
AJ

A27d62a86m 28J39a39k10e75š

1. 2. 2017 12:44

Podnikání, stejně jako každá jiná činnost, generuje zisk. Většinou se vyjadřuje v penězích, občas i jinak. Nepracujeme proto, abychom zaplatili daně. Pracujeme proto, abychom se měli dobře. Toť základní poučka. Zvažovat výnosy proti příjmům a promítnout míru rizika do výsledné ceny je zcela normální. Bohužel, největším rizikem lidské podnikavosti už dávno není trh. Největším rizikem je dnes stát. S každým dalším "kontrolním nástrojem" se jen zvyšuje riziko, že i v dobré víře uděláte chybu, která vás smete. Z tohoto pohledu je zdražování v hospodách jen logickým důsledkem paternalistického chování státu.... Bohužel je příznačné, že je snadnější ostrakizovat malé podnikání, velcí (kde se úměrně více podvádí a "optimalizuje") jsou v pohodě. Paradoxně to dá eráru méně práce.

0 0
možnosti
TK

Nikdo vám nebrání volit, nebo si založit stranu, která se zaměří i na ty "velké".

0 0
možnosti
TK

Trošku nechápu ten křik, že EET beztak nezvýší výběr daní. Však o to tady ani nejde. Stejně jako by nemělo jít o maximální výběr pěněz při měření překročení povolené rychlosti v obci (a tam na to, že jde často především o výběr peněz všichni nadáváme), tak i v tomto případě by mělo v prvé řadě jít o to zabráněni porušování zákonů. Jestli se vybere měně, nebo více je vedlejší.

1 5
možnosti
JK

Jenomže MF to propaguje právě s tím, že to je těch 18 miliard, co leží na chodníku ! ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
Běžný člen vymírající střední třídy, smýšlením pravičák se sociálním cítěním...