Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

A už máte vyřešeny ty platby přes internet, které ministerstvo jaksi opomenulo domyslet, vy kontrolo?

7 0
možnosti
MK

Velmi dobře napsáno.Jasná karmaR^

0 1
možnosti

Ten článek jste měl začít tím, co píšete na konci. EET- dobrá, proč né, ale ruku v ruce s tím, mělo být zrušena ostatní buzerace spojená s podnikáním a to se nestalo.

Je to totiž pořád dokola, musí se živnostníkům ubrat byrokracie, aby se mohli věnovat práci. Co vláda, to stejný žvásty, nikde nic. Kdejaký vydřiduch si udělal

z živnostníků dojnou krávu, v domění, že peníze živnostník sklízí kosou. Příklad?

ČEZ, podnikáš máš jinou sazbu elektriky. Vodárny, podnikáš naúčtujeme ti srážkovou vodu. Používáš vrtačku, potřebuješ revizi. Náš prodejničku, 2x2 m, potřebuješ revizi a hasičák. Jezdíš autem, zaplať daň z auta. /včetně klasického ručení/ Používáš lepidlo běžný Disperkol, kde máš papír o tom že ho můžeš používat a že je bezpečné!!!! Máš dílničku, kde máš extra popelnici, na to pixlu od disperkolu /to že vám stačí na rok a že do tý popelnice nemáte co jiného dát to už nikoho nezajímá/ .......pokračovat asi nemá cenu, protože takových to pí..vin, jsou mraky. Tak se nikdo nedivte, že už toho máme plný zuby. ;-€

19 0
možnosti
Foto

Já budu pokračovat: Výkazy o produkci obalů, vyplňované v tunách i když produkujete jen jednotky kilogramů a poplatek za povinnou registraci v tomto nesmyslném systému placený soukromé firmě cca 2000,-Kč ročně. To vše proto, aby vám ta stejná soukromá firma mohla za virtuální recyklaci těch vyprodukovaných obalů nfakturovat 15,-Kč za čtvrtletí. Velmi efektivní:-/. Prakticky totéž je obchod s příspěvky na recyklaci ke každé kravině, pouze hromada byrokracie a zbytečné náklady, to se ale platí zase jiné soukromé firmě. Komu pak ty firmy asi patří?

K tomu nám nedávno přibylo kontrolní hlášení a teď EET. Co bude další?

3 0
možnosti
JK

Inu, asi tomu nerozumíte. Stejně, jako autor.

8 2
možnosti
PP

Trnovec,Trnovec,závist,neinformovanost a proklamovaná přisleplost.:-(

3 1
možnosti
Foto

Nemám hospodu, ale EET se mě bude týkat v 2.vlně. Už od poloviny ledna EET dobrovoně používám s předstihem, abych vychytal případné mouchy a neřešil to, až bude pozdě. Jenže já mám 99% tržeb převodem, za celý rok 2016 jsem uskutečnil asi 70 nákupů v hotovosti. Tak jako tak jsem je poctivě přiznával, přesto to považuju za naprostý nesmysl. Mě osobně napdá spousta způsobů, jak to obejít a to nemám potřebu to dělat, ale ti, co neplatili daně dosud, tak je jenom kvůli EET platit nazačnou a nějakou cestu si určitě najdou. Stát možná o něco více vybere, ale to sotva pokryje náklady spojené s provozem EET, takže nula od nuly pojde, podvodníci budou podvádět vesele dál a poctivé to akorát obtěžuje a zatěžuje.

11 0
možnosti
JK

No a proč řešíte EET, pokud jde o nákupy ? 8-o A máte-li jen několik tržeb v hotovosti, nebylo by lepší to obejít přes účet ?

0 0
možnosti

Kdyby se udělal racionální průzkum mezi českými OSVČ, EET by se dost možná nedostalo ani do top10 jejich hlavních problémů. Ale bude se kvůli tomu protestovat, jako by někdo chtěl OSVČ postřílet.

Jde jen o mediální hysterii. Stát to samozřejmě mohl lépe ošetřit, mohl připravit jednoduché nástroje pro ty nejmenší, ale v principu nejde skutečně o nic než mediální bahno.

3 9
možnosti
MK

ta "mediální" hysterie stojí spoustu zbytečné práce a peněz a výsledek ?

1 0
možnosti
DV

D76a66v86i74d 14V51l45k

1. 2. 2017 10:25

EET je především další byrokratický nástroj abnormálně zatěžující české podnikatelské prostředí. Vy jestli jste pravicově smýšlející, tak sním svůj mobil. EET nikdo na světě nefunguje jako generátor zvýšeného výběru daní. Něco si o tom nastudujte. Slovinsko výběr daní po zavedení EET +1%.Chorvatsko nulový nárůst a 25 tisíc živnostníků ukončilo činnost. Rakousko v podstatě taky 0. Prostě je to blbost, která má za úkol jen Babišovi nahnat voliče. Pouze to zvyšuje náklady na byrokratický aparát, znovu oživuje třídní boj a šikanuje to lidi kteří jsou nejméně závislí na státních penězích.

22 0
možnosti
MK

Proč proboha to v těch ostatních zemích zaváděli,že by měl Babiš prsty po celé Evropě?To asi ne,tak proč?

0 1
možnosti
JK

Jde o kontrolu ? A čeho ? Údaje z EET nelze jednoduše porovnávat s údaji z účetnictví, ani s údaji z daňových přiznání, které má FÚ. Tak co s čím chcete porovnávat ? Leda že byste si ty údaje cucal z prstu, jako MF, které v půlce ledna přesně ví, o kolik stoupne výběr daní a přitom neví ani odvedené DPH, ani nemá daňové přiznání za loňský rok.

10 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2003x
Běžný člen vymírající střední třídy, smýšlením pravičák se sociálním cítěním...